spartuoliai.lt

2020 m. sveikatinimo projektas Palangoje

Pradžia  >>  Veikla  >>  Projektai / renginiai  >>  2020 m. sveikatinimo projektas Palangoje

Sporto klubas „Spartuoliai“ metus pradėjo nauju sveikatinimo projektu…

Atrodo, kad ši žiema labiau panaši į vėlyvą rudenį, tačiau nėra blogo oro –  yra netinkama apranga. Daug įvairių epitetų galima būtų taikyti šiam metų laikotarpiui, tačiau visada nugali noras pažinti, keliauti ir parsivežti daug gerų įspūdžių.

Šiuos, 2020 –uosius metus mūsų visuomeninė organizacija sporto klubas „Spartuoliai“ pradėjo projektu Lietuvos pajūryje – Palangoje. Ten vykome į tradicinę Stintų šventę, turėjome tikslą pražygiuoti Baltijos pajūriu ir pamatyti jūrą žiemą. Pakvėpuoti jodu prisotintu oru ir turiningai praleisti laisvalaikį. Pajūris pasitiko gūsingu vėju, jūra – didžiulėmis bangomis, kurios plovė kranto smėlį, bet nuotaika buvo puiki. Ilgai vaikščiojome pajūriu, mėgaudamiesi nemokamomis gaivaus oro procedūromis ir džiaugėmės gyvenimu ir savo išvyka – projektu.

Būtina buvo nueiti Palangos tiltu iki galo ir atiduoti duoklę senąjai tradicijai – pasidžiaugti jūra iš  jūros pusės. Pamatėme daug žvejų, gaudančių plekšnes. Kibo vos viena kita, bet, matyt, svarbu buvo žvejams dalyvauti procese ir gal parsinešti namo laimikį, o gal tiesiog lig soties pakvėpuoti jūros vėjo maišomo oro gūsiais.

Būtinai turėjome dalyvauti Stintos šventės dalyvių gausoje. Žmonių buvo iš visos Lietuvos – gausiai. Pasivaikščiojome Basanavičiaus gatve, šnekučiavomės, ir dairėmės kokios gi stintų kainos. Jos per daug nesikandžiojo, todėl nusprendėme suvalgyti stintų kepsnį ir keliauti į sekantį mūsų projektinės kelionės tikslą – Sveikatingumo centrą – „Atostogų parkas“, esantį prie pat Palangos, šalia Liepojos plento.

Čia mūsų laukė vandens procedūros, šilto ir šalto vandens baseinai, lietuviška pirtis su garu. Masinančiai atrodė Gintaro pirtis, kur kiekvienas apsilankęs, galėjo pajusti tradicinę lietuvišką gintaro aurą ir paragauti gintaro arbatos. Buvo įdomu. Klubo vadovas Benediktas, draugai Albinas ir Juozas buvo tikri sveikuoliai, nes po karšto vandens baseino šoko į ledinio vandens pilną lauko baseiną. Vanduo, atrodo, buvo šaltokas, nes „lietuviški ruoniai“ lediniame vandenyje neužsibuvo…

Buvo šaunu ir svarbiausia, visi projekto dalyviai bent truputį tą dieną tapo sveikesni. Pora valandų netruko prabėgti, visi praalkome ir savo kelionės paskutiniame tiksle – „HBH Palanga“, susėdę už apskrito stalo, visi 12 projekto dalyvių, ilgai diskutavome ir dalinomės savo įspūdžiais bei aptarinėjome kasdieninius darbus, kartu pravedėme ir klubo narių ataskaitinį susirinkimą, kuriame priėmėme mums aktualius sprendimus.

Projektas pavyko – visi tapome sveikesni fiziškai ir dvasiškai. Su gera nuotaika grįžome į savo, Paliepių kaimą, dirbti toliau kasdieninių darbų.

Dėkojame Raseinių neįgaliųjų sąjungai už suteiktą transporto priemonę, vairuotojui Alfonsui už saugią kelionę ir Lietuvos kaimo kultūros ir sporto sąjungai „Nemunas“ už nedidelę  paramą. Projektas buvo finansuojamas dalinai – transporto išlaidos.

Klubo „Spartuoliai“ vadovas

Benediktas Siliūnas